========== Історія компанії Stiebel Eltron – з 1924 року до теперішнього часу та на довгі роки ==========

Mr. Teodor Stiebel


Mr. Teodor Stiebel

 

Чудова історія успіху STIEBEL ELTRON починається з винаходу та виробництва першого електрокип’ятильника у майстерні заднього двору будинку в Берліні у 1924 році. Від кип’ятильників до найсучасніших технологій

Надихнувшись цим подвигом, компанія дотримувалася принципів засновника, доктора Теодора Штібеля, який прагнув виробляти лише інноваційну продукцію найвищої якості. STIEBEL ELTRON став одним з провідних виробників у галузі гарячого водопостачання та “відновлюваної енергії”. Все почалося з електрокип’ятильника.

 

Перші роки та перші історії успіху

1924 Доктор Теодор Штибель розробляє електрокип’ятильник та засновує компанію “ELTRON Dr. Theodor Stiebel” 5 травня в Берліні. У тому ж році він починає виробництво електрокип’ятильників у невеликій майстерні на Reichenberger Straße.

1927 Випускається перший водонагрівач малої потужності (1000 Вт) з фарфоровим корпусом та революційною «двоступінчастою технологією». Це перший прилад, який одержав німецький знак якості VDE. На той момент у компанії працює 30 осіб.

1931 Асортимент продукції розширено. Розробка та виробництво накопичувальних водонагрівачів напірного типу, об’ємом до 600 літрів, здатних працювати під високим тиском. Цього року було виготовлено перший проточний водонагрівач для миттєвого нагрівання гарячої води. Берлінський завод повністю знищено під час Другої світової війни. Доктор Теодор Штібель ухвалює рішення про переїзд до Хольцміндена в Нижній Саксонії. Новий старт у Хольцміндені

 

Новий старт у Хольцміндені

1944 Споруди, які вже були орендовані в Хольцмінден у попередньому році, тепер розширені будівництвом нових виробничих площ для створення достатньої потужності. Наступного року розпочинається виробництво неелектричних приладів, таких як каструлі, сковорідки, пульверизатори та праски.

1946 Відновлення виробництва електричних приладів, таких як конвекційні печі, пальники та електроплити в тому числі електрокип’ятильників. У компанії працює 400 людей.

1960 9 вересня засновник компанії, доктор Теодор Штибель, помирає у віці 66 років. Маючи 160 патентів у своїй країні та за кордоном, він є піонером у галузі водонагрівальної техніки.

 

Дорога до відновлюваних джерел енергії

1968 З розвитком виробництва теплонакопичувальних приладів компанія стає піонером тогочасного електричного опалення. Теплонакопичувачі (теплоакумулятори) накопичують тепло за рахунок електроенергії під час пільгового нічного тарифу. Потім це тепло використовується у денний час для обігріву приміщення.

1976 STIEBEL ELTRON стає одним із перших виробників, які розробляють та виробляють теплові насоси. Для 70-х років характерні нафтові кризи, зростання цін на нафту та заборона використання автомобілів у неділю. Погляди людей починають змінюватися, і системи, що ґрунтуються на відновлюваних джерелах енергії, все більше привертають увагу громадськості. Протягом наступних кількох років компанія продовжує розвивати технологію теплових насосів та встигає зарекомендувати себе лідером ринку Німеччини.

1977 Концепція використання сонячної енергії призводить до розвитку сонячних колекторів. У наступні роки STIEBEL ELTRON представляє повний асортимент продукції з високоефективними плоскими колекторами, бойлерами гарячої води та компактними сонячними установками.

 

Інновації, які задовольняють усі вимоги

1987 STIEBEL ELTRON представляє перший у світі повністю електроннокерований проточний водонагрівач серії DHE. В області гарячого водопостачання поняття «комфорт» набуває абсолютно нового виміру. Електронний проточний водонагрівач подає гарячу воду із заданою температурою відразу після включення. Після встановлення задана температура залишається незмінною, навіть якщо відкрити інші крани.

1991 Асортимент продукції розширено домашніми вентиляційними системами з рекуперацією тепла. Сучасні вентиляційні системи не тільки забезпечують здоровий клімат приміщення, вони також зберігають структуру будівлі та надзвичайно енергоефективні.

 

 

Всесвітня виставка та розширення

2000 року STIEBEL ELTRON взяла участь у всесвітній виставці EXPO 2000 з енергоефективним житловим будинком “Hofanlage Brombeerweg”. Доктор Ульріх Штибель використовує EXPO 2000, щоб продемонструвати економічні способи будівництва здорових та екологічних будинків.

2002 STIEBEL ELTRON придбав відділ побутової техніки фірми Electrolux Deutschland. Electrolux-Haustechnik GmbH входить до STIEBEL ELTRON з марками AEG та Zanker та технологіями нагрівання води, центрального опалення, підлогового опалення, кондиціювання та вентиляції. Завдяки цій покупці – найбільшому придбанню за всю історію – компанія одразу розширюється майже на третину.

2004 STIEBEL ELTRON придбав Tatramat GmbH. Словацька компанія в основному виробляє та розповсюджує продукцію для нагрівання води та спеціалізовані теплові насоси. Tatramat особливо відомий у Східній та Центральній Європі.

 

Інвестиції у майбутнє

2007 У місті Хольцмінден збудовано сучасний та найбільший завод з виробництва теплових насосів у Центральній Європі. Будівництво “Dr.-Theodor-Stiebel-Halle” є знаковою подією в історії компанії з обсягом інвестицій понад 10 млн. євро. 6000 квадратних метрів виробничих потужностей здатні щорічно виготовляти понад 25 000 теплових насосів.

2009 STIEBEL ELTRON продовжує інвестувати у виробничі потужності на території Німеччини. Компанія реагує на зростання світового попиту на теплові насоси будівництвом другого заводу в Хольцміндені. Інвестиції компанії становили близько 8 000 000 євро.

 

Історія успіху продовжується

2014 Компанія відзначає своє 90-річчя. Теодор Стібел заклав фундамент для історії успіху STIEBEL ELTRON. 5 травня, у день вступу до комерційного реєстру, а потім і дня народження, було закладено нову підставу: для нового навчального та комунікаційного центру у Хольцміндені. Компанія інвестує близько 16 000 000 євро у нову академію.

 

Проточний водонагрівач з Інтернет-радіо та прогнозом погоди

2015 Wi-Fi та Bluetooth у проточному водонагрівачі нова серія DHE Connect. Топ продукту робить революцію у світі децентралізованих водонагрівачів.

 

Новий навчальний та комунікаційний центр: відкриття Energy Campus

2015 Вражаючі можливості для навчання, які існують лише у Хольцміндені. Енергетичний перехід – реальність. Платинова винагорода DGNB. Plus Energy будівлі. Коротше кажучи: Energy Campus – це справжня лабораторія енергетичного переходу.

 

STIEBEL ELTRON розширюється в галузі вентиляції

2016 STIEBEL ELTRON придбав компанію MDM Diels GmbH. Дочірня компанія LTM фірми MDM Diels представлена на ринку високоякісною продукцією, акцент робиться на децентралізованій вентиляції. З поглинанням STIEBEL ELTRON робить серйозний крок до подальшого відкриття стратегічно важливої бізнес-сфери побутової вентиляції, що контролюється.

 

Рекорд продажів STIEBEL ELTRON

2017 STIEBEL ELTRON повідомляє про рекорд продажів за всю свою історію. Вперше оборот компанії перевищив 500 000 000 євро. Попереднім рекордом був 2012 рік із 483 мільйонами євро обороту. Зростання відбулося у всіх сферах компанії: секторі відновлюваної енергії з тепловими насосами та вентиляційними установками, а також у секторі проточних водонагрівачів, малих водонагрівачів та бойлерів.

 

Stiebel Eltron придбав Danfoss Värmepumpar AB (Thermia)

2018 Stiebel Eltron Group придбав Danfoss Värmepumpar AB, відомий під торговою маркою “Thermia Heat Pump”, у компанії Danfoss A/S, Данія. Thermia є третім за величиною постачальником на ринку теплових насосів Північної Європи, щорічний оборот складає близько 68 мільйонів євро. Базуючись у місті Арвіка, Швеція, Thermia станом на 2018 рік був роботодавцем для близько 210 осіб у Швеції, Фінляндії та Норвегії.

Підібрати та купити водонагрівач Stiebel Eltron можна у нашому магазині Mexter

 

Всі результати пошуку